Den længeventede PS5 udkommer i år

Skrevet den 2020-05-05
Den længeventede PS5 udkommer i årSå har Sony bekræftet, at den helt nye spillekonsol PlayStation 5 rammer markedet i slutningen af 2020, hvor entusiastiske gamere kan se frem til hurtigere og flottere spiloplevelser! Hvad end man er til hæsblæsende biljagt, adventure verdener eller virtuelle krigsmissioner, så kan PS5 levere.
Selvom man er nødt vil at vente sommeren og efteråret ud, så er det muligt at skrive sig op på forhånd og få maskinen leveret i ekspresfart ved lancering. Se hvor du kan forudbestille PS5 her.

Hvad kan spilleren glæde sig til?

Som året skrider frem, får offentligheden flere og flere informationer om de tekniske forbedringer og optimerede hardwarekomponenter, som garanterer bedre lyd, visuelt design og loading kapacitet i PS5. Det giver en mere realistisk oplevelse af at spille, hvor forbrugeren kan blive opslugt af både magiske verdener og forhistoriske lokationer. PS5 har en såkaldt DualShock controller, som stimulerer fysisk gennem forskelligartede vibrationer og modstand, som kommer fra de adaptive triggere ved L2 og R2.

 

Maskinen får en indbygget SSD (Solid State Disk), som forkorter den tid, det tager at loade. Derudover siger rygtet fra chefkonstruktør Mark Cherny, at den nye PlayStation også vil understøtte Ray Tracing. Ray Tracing er utrolig populært blandt faste gamere, fordi det booster både lyd og billeder, så landskabet på skærmen bliver mere virkelighedstro. Det giver sig selv, at der venter spillere i Danmark og resten af verdenen en helt unik innovation, som vil revolutionære PlayStation spil.

Salgspris stadig ukendt

Forhandlerne kan endnu ikke sige, hvad den nye PlayStation 5 kommer til at koste. Det er dog indiskutabelt, at den kommer højere op prismæssigt end PlayStation 4. Noget af det, der trækker prisen op, er den igangværende handelskrig mellem stormagterne Kina og USA samt udbredt markedsefterspørgsel på nogle af de centrale komponenter i selve maskinen. På nuværende tidspunkt er COVID-19 også en usikkerhedsfaktor på det globale handelsmarked, som gør alting lidt svært at forudsige.

 

Tech-nørderne og dem, der gerne vil have det lange ben foran indenfor spilleverdenen, vil helt naturligt købe PS5 hurtigst muligt. Er man meget prisbevidst, kan det dog godt give mening at vente lidt eller finde et godt online tilbud. I og med at konsollen ventes i det fjerde kvartal af 2020, bliver det en helt oplagt julegave, der uden tvivl vil pryde ønskelisten hos mange familier. Xbox har tilsyneladende også en ny spillekonsol på vej, men PlayStation tager langt flere spil og har alle dage været et større hit i de nordiske lande.

Hvornår kom de andre PS-modeller?

Den allerførste PlayStation (PS1) så dagens lys i 1994, hvor den tog verdenen med storm. Den havde banebrydende 3D grafik samt en innovativ måde at bruge CD-rom på. Tilbage i 90erne var de primære konkurrenter til PlayStation henholdsvis computerspil og Game Boy. På den nye maskine kunne børn såvel som voksne underholde sig med et hav af spil, som man kunne gemme på de karakteristiske Memory Cards eller hukommelseskort i dansk tale. Efter seks år med stor succes, udkom efterfølgeren PS2 ved årtusindeskiftet i 2000. Den brugte dvd-mediet, og kæmpe spilhits som Grand Theft Auto sikrede et stort publikum i alle aldersgrupper.

 

I 2006-2007 kom så den tredje version PS3, der havde en række teknologiske avancerede komponenter som Blu-Ray, en Cell-processor og et trådløst netværkskort. Der gik 6-7 år, før Sony kunne afsløre lanceringen af PlayStation 4, og indtil nu har det være den mest moderne model på markedet. Der er sket utrolig meget siden den første PS1, hvis spil virker håbløst ud daterede med sløv grafik og pixelerede billeder i dag – om end de stadig har en nostalgisk charme.Kommentarer

Efterlad kommentar

Tilbage