IR lys

Hos CC-Trading i Aalborg (Vejgaard) er vi eksperter i videoovervågning. Vi har et stort udvalg af komplette overvågningssystemer, spionkameraer, dummy kameraer og tilbehør til overvågning.

Hvis du vil vide dig sikker på, at dine overvågningskameraer fungerer optimalt i mørke – så er IR lys til videoovervågning en nødvendighed.Vores IR lys består af dioder, der giver optimalt lys i forhold til dine overvågningskameraer.

Vi har et stort udvalg af forskellige lamper, der giver et godt lys. Se vores store udvalg for at finde den helt rigtige for dig, eller kontakt os.

IR Lys IR Lys 18 LED dioder - 150M

IR Lys 18 LED dioder - 150M

Lager | 8 stk.

Pris 1.299,00 Nu 999,00 DKK

(799,20)ex moms

Vare nr: CIR002
IR Lys IR Lys 21 x 21x 14,5 cm - 200M

IR Lys 21 x 21x 14,5 cm - 200M

Lager | 3 stk.

Pris 1.499,00 Nu 1.299,00 DKK

(1.039,20)ex moms

Vare nr: CIR026

Sådan virker IR lys til kameraovervågning

Infrarødt lys er ofte set anvendt i et overvågningskamera for at optimere eller decideret gøre det muligt at optage fra kameraerne i mørke lysforhold. Denne forbedring af lyset er typisk indbygget i nyere overvågningskameraer, hvorfor et separat eksternt IR lys ikke synes at være relevant i denne forbindelse. Et infrarødt lys er dog ikke bare et infrarødt lys – der findes forskellige modeller, som er velegnet til specifikke formål. Antallet af dioder samt styrken på det infrarøde lys kan have indflydelse på, hvilket IR lys, der bør anvendes til netop dit overvågningskamera. Et supplement til IR lys kan eksempelvis også være en almindelig lyssensor, der automatisk tænder ved bevægelse. Denne metode kan også være effektiv som en afskræmmende effekt, hvorimod IR lys fungerer som et relativt usynligt lys, der typisk er bedre i stand til at opklare et indbrud eller hærværk, fordi lyset er mere diskret, hvorfor der er større sandsynlighed for de kriminelle ikke forsvinder og derfor bliver fanget på optagelserne.


IR lys er ikke iøjnefaldende for en person, og er oftest ikke synligt overhovedet, hvorfor det menneskelige øje ikke er i stand til at se lyset. Dette kan være en stor fordel i forbindelse med optagelserne af eventuelle tyve, da disse ikke bemærker lyset, og dermed tror, at kameraerne fra videoovervågning ikke filmer i tilpas kvalitet. Dette vil dog ikke være tilfældet, hvis de er opsat med infrarødt lys, da dette er i stand til at gøre optagelserne kompatible i mørke. Dog videooptages ikke i farvebilleder, da omgivelserne naturligvis er mørke, men billedet vil være synligt, og det vil derfor være muligt at identificere indbrudstyve eller andre uvelkomne gæster. Infra betyder under – derfor betyder det oversat til dansk, under rød. Infrarødt lys har en højere bølgelængde end synligt lys, hvilket skyldes, at man ikke er i stand til at se lyset umiddelbart. Dog vil det være muligt at skimte den røde farve, hvis der kigges direkte ind i kameraet eller det eksterne IR lys, da dioderne vil afgive et svagt lys.

IR lys til eksisterende overvågningssystem

Du kan spare penge ved at genbruge dit nuværende system med videoovervågning frem for at investere i et nyt kamerasystem. Eksterne infrarøde lys kan optimere optagelserne fra dine nuværende overvågningskameraer, der eksempelvis af forældet kvalitet på grund af den nyeste teknologi. I stedet for at smide pengene efter et komplet nyt system, kan der med fordel opgraderes med IR lys, der kan forbedre oplevelsen med et ældre overvågningssystem.
Spar penge – brug infrarødt lys til at optimere dine kameraer! Det kan være dyrt at udskifte det gamle overvågningssystem med et nyt system. Ofte kan det kræve, at alt indhold udskiftes – heriblandt også de medfølgende kabler, hvilket kan munde ud i et stort arbejde. De nyeste overvågningssystemer anvender netværkskabler, hvorimod ældre systemer med kameraovervågning installeres med BNC kabler. Derfor kan det være en god idé at bibeholde det eksisterende system og dermed montere eksternt infrarødt lys til at forbedre lysforholdene for kameraerne i nattelys. Du kan læse mere om, hvilket IR lys du bør anvende til dit system i følgende afsnit.

Sådan finder du ud af, hvilket IR lys du bør anvende

Dioder i et IR lys kan være af forskellig størrelse – og dette er der en naturlig årsag til. For at gøre det mere overskueligt angives det infrarøde lys typisk i et antal meter, da mængde og størrelsen af enkelte dioder kan virke uoverskuelig for den almindeligt kyndige borger. Hvis rækkevidden angives til at være eksempelvis 25 meter betyder det dog ikke, at det vil være muligt at se ansigtstræk eller nummerplade på denne afstand, men derimod at det vil være muligt eksempelvis at se personen eller bilen. Hvis der ønskes tydeligere optagelser kan det være en idé at flytte kameraet tættere på hændelsesområdet eller udskifte det med et mere velegnet overvågningskamera.Et overvågningskamera, der har indbygget IR lys vil automatisk skifte over til mørketilstand, hvis lysforholdene forringes på grund af mørkets frembrud. Det betyder derfor også, at optagelserne foretages i sort/hvid frem for farvebillederne. Dette er også gældende på trods af, at der er tale om et farvekamera.