Megapixel videoovervågning i digital kvalitet

Overvågning – din guide til valg af Megapixel videoovervågning

Videoovervågning er ikke længere en ting, der bare er monteret i større virksomheder med store budgetter. Overvågning i megapixel kvalitet fås nu til en pris, der selv kan gøre sig gældende til private. Megapixel er den nyeste trend, som overgår den tidligere HD- og analoge kvalitet. Vi oplever en stor vækst i efterspørgsler på komplette digitale videoovervågningssystemer til private hjem. Det er tilmed ikke blot store lukrative villaer, der installerer overvågningssystemer, fordi prisniveauet netop er markant faldende, og kan erhverves til en fornuftig pris. Private brugere af videoovervågning vælger ofte at montere systemer for at overvåge ejendele i forhold til ejendele, kæledyr og som et ekstra element til tyverisikringen af boligen.

Danskerne føler sig mere trygge, når hjemmet er overvåget, og kameraerne således har en skræmmende effekt overfor uvedkommende. Videoovervågning kan have en meget præventiv effekt, hvis der skiltes klart med overvåget arealer. Ydermere kan overvågningen være et yderst anvendeligt værktøj i politiets efterforskning til opklaring af et eventuelt indbrud. Et almindeligt parcelhus anvender ofte mellem to og seks kameraer, hvorfor disse kan ”nøjes” med en 4-kanals netværksoptager eller 8-kanals, hvis der kræves fem kameraer eller mere. Fire kameraer er standard til et parcelhus, hvor alle vinkler overvåges. Kameraets linse afgør, hvor nært objekter fremstår på optagelser. Du kan under specifikationerne på et kamera oftest aflæse, hvilken linse kameraet har indbygget samt spredningen på billedet.

Der er desværre umiddelbart ingen produkt i denne kategori. Prøv alligevel at kontakte kundeservice live-chatten, info@cc-trading.dk eller tlf. 60 66 96 75 - det kan ske, at det er en fejl :-)

Kameratype afhænger af anvendelsesområde

Der findes ikke bare et væld af kvaliteter inden for videoovervågning – og kameratypen har sine valgmuligheder, der hver for sig kan have sine fordele og ulemper. Ens valg af overvågningskamera bør afgøres af det område, hvor kameraet skal optage. Hvis HD- eller megapixel kameraet skal anvendes til aflæsning af nummerplader eller biler i det hele taget, så kan det være af afgørende betydning at få den rette kameratype. Det er ligeledes gældende, hvis der eksempelvis skal dokumenteres et tyveri eller slagsmål på et diskotek eller bar, hvor billederne er mørke i nattelivet.

I forbindelse med kameratypen vil det være ideelt at undersøge specifikationer på kameraet såsom rækkevidde og billedvinkel. Det kan også være aktuelt af tage forbehold for detaljeringsgrad, zoom-funktion og nattesyn, hvis kameraet skal anvendes til specifikke forhold. Herudover skal antallet af overvågningskameraer overvejes, da disse kan være afgørende for, hvilken netværksoptager (NVR), der skal anvendes til systemet.

En god opløsning er ikke altid lig kvalitet

Kameraets opløsning fortæller noget om en endelig billedkvalitet. En høj opløsning er dog ikke målbar for kameraets kvalitet, da andre faktorer spiller ind, når det kommer til de overordnede optagelser. Herunder kan nævnes kameraets optik, objektivttypen samt zoom- og fokusfunktioner. Som tommelfingerregel kan nævnes, at belysningen er en primær faktor, der spiller ind på det endelige billede af kameraerne.

I dagtimerne bør kameraet placeres således, at det overvågnede område er godt oplyst samtidig med, at sollyset ikke falder direkte ind på billedet. Omvendt anvendes kameraer til optagelse med nattesyn, så billeder kan optages i sort/hvid. Antallet og typen af infrarøde dioder er afgørende for kameraets nattesyn.

Information om HD videoovervågning

Professionelle IP-kameraer i høj kvalitet. Find et stort udvalg i overvågningskameraer med markedets skarpeste kvalitet. Et netværksbaseret videoovervågningskamera blev ikke spået den store chance på markedet for fem år siden, da kvaliteten på et IP-kamera og analog kamera var nogenlunde den samme, men prisen blot var langt højere, da kameraet var netværksbaseret. I dag er der en bemærkelsesværdig forskel i billedkvaliteten – det analoge billede kan ikke længere udvikle sig på samme niveau som et netværksbaseret IP-overvågningskamera. Op til fire megapixel integreret i kameraet giver den bedste videoovervågning i megapixel kvalitet. Med disse overvågningskameraer kan du sikre dig, at dine billedoptagelser lagres i bedst mulige kvalitet. Det sikrer selvstændige og andre professionelle erhvervsfolk, at deres dokumentation til eksempelvis en kriminel efterforskning leveres i bedste kvalitet, så muligheden for opklaring effektiveres bedst mulig. Det vil ligeledes være ideelt til overvågning af medarbejdere, hvis en indehaver eksempelvis mistænker, at en ansat har fingrene i kassen. Vi garanterer en fantastisk billedopløsning, der sikre dig klare overvågningsoptagelser.

Udvikling af IP-teknologi

Teknologien inden for videoovervågning fortsætter, og det fremtidige vil være netværksbaseret, hvilket tilmed taler for en netværksbaseret overvågningsløsning. Et netværksbaseret kamera ligger prismæssigt lidt over en analog (VGA-opløsning), men værdien for pengene er langt højere ved IP-kameraer. Populariteten omkring IP-kameraer skyldes primært den høje opløsning, der nu er at finde på markedet. Billedekvaliteten er betydelig bedre end tidligere oplevet. En almindelig billedekvalitet inden for digital overvågning ligger på 1-2 megapixel, hvilket bevirker, at detaljeringsgraden er analoge overvågningskameraer overlegne.

Netværksmuligheder

De netværksbaserede overvågningskameraer kræver et netværkskabel, hvilket tilmed fremtidssikrer kameraer mod nye teknologier og tiltag. Tilslutningen og sammenkoblingen til SmartPhone, computere, server og NAS-harddiske er langt mere komfortabel end tidligere, hvor alle kabler var analoge frem for digitalt baseret. En DVR optagerboks vil ofte kræve et IT-supporters hjælp i en time eller mere for at installere en boks, således denne sender signal ud til indehaveres telefon, computer eller lignende. Dette skyldes, at der kræves adgang til netværksrouter og manuel systemopsætning. En netværksrecorder, som forkortes NVR, er allerede på netværk, og meget imødekommende overfor netværksobjekter, hvorfor selv en mindre IT-kyndig bruger kan opsætte videoovervågningen via iPhone på få minutter.

Udfordringer ved IP-baseret videoovervågning

Vores IP-kameraer findes i standardkvaliteter som 1 og 2 megapixel, mens vores fuldt professionelle overvågningskameraer findes i 4 megapixel, hvilket giver en billedkvalitet ud over det sædvanlige. Det er et afgørende parameter for vores kunder, der ofte er årsagen til, at kunderne vælger en digital overvågningsløsning frem for den analoge mulighed. Udfordringen herved kan ligge i, at der skal lagres større mængder af data, som skal sendes såvel over netværk som almindelig backup-lagring. Et megapixel kameraovervågningssystem med eksempelvis 16 kameraer vil selvsagt belaste netværket og kræve en stor indbygget harddisk til at lagre de sidste ugers optagelse.

Brug pengene på udstyr frem for montering

Hos CC-Trading anbefaler vi altid at købe netværksbaserede overvågningssystemer, da disse er fremtiden. De analoge systemer til overvågning vil løbende udgå, da kvalitet og installation ikke længere kan følge med teknologiens udvikling. Det bliver mere og mere besværligt eksempelvis at opsætte en DVR optagerboks til netværk, da alle funktioner og komponenter er udviklet til nyere og mere moderne standarder. De seneste fem år inden for overvågningsbranchen har været i en rivende udvikling, hvilket har medvirket til, at priserne er nede på et niveau langt under udbyttet. Det betyder derfor også, at prisforskellen på analog og digital kvalitet ikke længere er særdeles iøjnefaldende. Dette er særligt gældende, fordi man skal have in mente at installationstiden til et analog overvågningssystem er højere end de nyere.

Det opleves ofte, at telefoni- og bredbåndsudbydere udvikler tiltag, der bevirker, at ældre elektroniske delvist netværksenheder ikke længere kan opsættes på ”normal vis” som følge af udviklingen. Om du køber analog eller digital videoovervågning ændrer ikke prisen på en IT supporter – selvom du har været meget prisbevidst ved købet af kameraovervågningen, så tager medarbejderen ikke højde for, at der arbejdes med forældede prisvenlige produkter. Det er måske mere gældende i den anden retning, fordi megapixel TV-overvågning med netværksbaseret løsninger vil være de foretrukne at finde fremover. For at opsummere ovenstående kan vi derfor kun anbefale dig at købe netværksbaseret overvågningskameraer, da disse leverer en langt bedre kvalitet og samtidig er mere brugervenlig i forhold til netværksmuligheder og udviklinger i allerede eksisterende systemer.