Videoovervågning

Brug for en tilpasset overvågningsløsning?

Klik her og få et uforpligtende tilbud

Videoovervågning i markedets bedste kvalitet. Leder du efter professionelle løsninger til overvågning af hjemmet, virksomheden eller lignende, finder du en håndfuld gode tilbud her. Hos CC-Trading har vi samlet det essentielle overvågningsudstyr fra anerkendte leverandører til dig.

Videoovervågning - guide og gode tips

CC-Trading forhandler kvalitets videoovervågning, og vores priser er altid i bund. Hvis du er på udkig efter det helt rigtige overvågningssæt eller overvågningskamera, så finder du det her. Et solidt overvågningssystem kan skræmme tyven væk, og det kan være vigtigt bevis i en politisag. Det er derfor en rigtigt god ide at investere i megapixel videoovervågning. Hos CC-Trading har vi alt lige fra enkelte kameraer til pakkeløsninger indenfor overvågningssystemer og dummy kameraer.


Overvågningssystem

For både private samt små og store virksomheder, kan det være en god ide at investere i et samlet overvågningssystem. Med sådan et sæt får du nemlig alt hvad du behøver i forbindelse med overvågning af din bolig eller virksomhed. Et overvågningssæt fra CC-Trading indeholder overvågningskamera, harddiskoptager, kabler, fjernbetjening, mus og splitter.

Vi har forskellige sæt i forskellige prisklasser, så du kan helt sikkert finde et, der passer til dine behov og dit budget. Du kan i det nedenstående læse lidt om forskellene på vores overvågningssystemer.

Opløsning på overvågningskameraer

Vi fører mange forskellige overvågningskameraer, der kommer med forskellige opløsninger. Det forholder sig ofte sådan, at overvågningskameraer med lav opløsning også er de billigste. Opløsningen opgøres typisk i enten TV-linjer eller Megapixel. Fælles for begge er: ’jo mere, jo bedre’. Disse klassificeringer tilhører hver sin type overvågningskamera. Et kamera målt i Megapixels er typisk er en nyere model i digital kvalitet, mens TV-linje kvaliteten dækker også de analoge kameraer.

Standarden for overvågningsvideo har tidligere været 420 TV-linjer, hvilket i sin tid gav et ganske tilfredsstillende billede. Vi har tidligere opereret med overvågningskameraer i analog kvalitet her på CC-Trading.dk, men har valgt at lade disse udgå af sortimentet. I dag findes kun højkvalitetskameraer, der tydeligt kan angive, hvem der overvåges på den anden side af kameraet. Derfor kan der ved køb af overvågningskameraer sikres en høj kvalitet - uanset vælg af kamera. Vi står inde for denne kvalitet, hvorfor vi ligeledes meget gerne inviterer alle vores kunder forbi butikken til en demonstration inden et eventuelt køb.

Udendørs overvågning og overvågning om natten

Næsten alle de overvågningskameraer du finder hos CC-Trading gør sig godt indenfor udendørs overvågning. Vores kameraer fungerer helt ned til temperaturer på -40 grader celsius – hvilket er ensbetydende med, at den danske vinter ikke er nogen udfordring. Du kan således med fordel overvåge din parkeringsplads, garage eller lignende med et overvågningskamera fra CC-Trading.

Hvis du gerne vil have et overvågningskamera, der kan bruges om natten – så skal du have et overvågningskamera med infrarødt lys. Kameraer med denne teknologi sikrer gode billeder i mørke, og det er helt essentielt, hvis du gerne vil overvåge din bolig eller virksomheden om natten eller i de lange vintermåneder. Du skal dog bemærke, at overvågningskameraer med infrarøde dioder optager i sort/hvid, medmindre du har opsat lys ved siden af overvågningskameraet.

Hvis du gerne vil have opsat lys ved dit IR-overvågningskamera, har vi hos CC-Trading et fint udvalg af IR lys, der giver dig flotte og klare billeder. Du kan vælge imellem mange forskellige modeller og størrelser på lyskegle.

Forskel på Analog-, AHD- og digital kvalitet God, bedre og bedst – så enkelt er det! Det kan sammenlignes med overgangen fra analog til digital kvalitet på fjernsynet hjemme i stuen. Vi startede med et fjernsynssignal i analog kvalitet inden, der blev lanceret digitale kanaler, som i dette tilfælde kan sammenlignes med AHD-kvaliteten. Efterfølgende fik vi HD-kanaler, hvilket er tilsvarende til den nye digitale kvalitet med 4 megapixel overvågningskameraer. Det er nedenstående forsøgt uddybet, hvad de forskellige kvaliteter indeholder:

Videooptagelse i digital kvalitet

Det er selvsagt, at kvaliteten er bedre, når der er tale om digital kvalitet set i forhold til den analoge standard. Dette er dog ikke ensbetydende med, at der ikke er flere niveauer inden for den digitale kvalitet. Et overvågningskamera i digital opløsning fortjener ligeledes de korrekte kabler, netværksoptager og fuld HD monitor i den tilsvarende kvalitet. Ved køb af vores overvågningskameraer kan du sikres videooptagelser i full hd. Det betyder derfor, at du med din HD kamera overvågning har mulighed for at overvåge dine områder i bedste opløsning, og på den måde afsløre tyven ved at genkende vedkommende ansigt eller ved aflæsningen af nummerpladen på den anvendte bil til kriminaliteten. Disse faktorer indspiller som den helt store forskel på digital og analog kvalitet, idet videooptagelserne rent faktisk kan anvendes til opklaring af en eventuel forbrydelse.

Vores videoovervågning i HD kvalitet kan anvendes til både privat og erhverv. Vi oplever mange efterspørgsler og søgninger på 'privat videoovervågning udendørs' – et system med fire kameraer er ofte velegnet til en privat villa, hvor de fleste kameraer skal overvåge de udendørs arealer, mens et enkelt overvågningskamera eksempelvis filmer en entré eller fordør. Vores private kunder efterspørger ligeledes ofte trådløse kameraer til overvågning af deres parcelhus eller bolig, da det kan være udfordrende at trække kabler fra hvert enkelt kamera til netværksoptageren. Vi leverer såvel løsninger med og uden kabler, hvorfor udvalget er tilpasset vores kunderne behov. Der skal dog tages forbehold for, at systemerne ikke er komplet trådløse, da kameraerne selvsagt skal have strøm, hvorfor der skal trækkes kabel til nærmest stikkontakt. Dette er ikke gældende for vores kabelførte kamerasystemer, da disse får strøm gennem et tilslutningskabel, der er trukket med optager og overvågningskamera.

Hvordan undgår jeg at købe for billig videoovervågning?

Billig videoovervågning er et vidt begreb – hvad er billig overvågning og virker det? Hvad menes ved billig overvågning? Vi er i tvivl, når kunderne efterspørger overvågning til en lav pris. I det følgende giver vi dog vores bud på, hvordan du kan skaffe videoovervågning til den bedste pris. Analog video med 420 TV-linjers kamera kan fås til en femtedel af prisen i forhold til nyere og mere avancerede overvågningssystemer. CC-Trading springer underleverandøren over, og får produkterne i store mængder direkte fra fabrikken, så vi kan konkurrere på prisen og dermed give prisgaranti.

Som forbruger skal du forberede dig på, hvad du specifikt søger – det er nemlig ikke fyldestgørende at efterspørge billigt videoovervågning. Først bør du overveje, hvorvidt du søger et trådløst system og herunder i hvilken kvalitet (digitalt eller analog), om du søger udendørs HD videoovervågning, indendørs skjult videoovervågning, ip videoovervågning, hvorefter du kan tilføje ordet billigt, da kameraovervågning kan inddeles i mange produktklasser og dermed priser. En anden faktor, der ofte spiller ind, når der søges efter overvågningssystemer er muligheden for at koble systemet op på et netværk. Dette kan du læse yderligere om i næste afsnit.

Er du i tvivl om, hvilken kameraløsning, der er optimal for dine behov, så tag endelig kontakt til os, så kan vi omkostningsfrit guide dig igennem vores løsninger og sende dig et gratis uforpligtende tilbud.

Videoovervågning via iPhone

Det er smart, og det er uundværligt, når din kameraovervågning først er monteret og installeret i dit hjem, virksomhed, feriehus eller anden bolig. Følg direkte med på telefonen, mens du holder fyraften på sofaen og ser de ansatte arbejde på fuld tryk (Husk de skal informeres om overvågningen - se mere under regler og lovgivning længere nede). En netværksoptager kan opsættes over hjemmets eller virksomhedens WiFi eller via et netværkskabel til en router, hvorefter der sendes signal ud til netværksenheder som eksempelvis iPhone, iPad, computer, Android-enhed eller lignende. Derfor kan dine optagelser fremgå på en overvågning iPhone app, som blot installeres på din smartphone på normal vis. Denne medfølger gratis, og kan installeres uden abonnement eller lignende gebyrer.

Medfølgende app til overvågning på mobil kan vise direkte billeder, spole tilbage i lagret optagelser eller forstørre billeder på det enkelte kamera. Hvis du har installeret overvågningskamera i både den private bolig og virksomheden, vil det ligeledes være muligt at tilføje flere enheder, så der frit kan vælges mellem de forskellige overvågningsanlæg. Det er ligeledes muligt at optage direkte på din mobiltelefon, så den gemmer optagelsen i fotos. Dette kan være anvendeligt, hvis der eksempelvis overvåges en medarbejder, der kan optages på fersk gerning. Dog skal du være opmærksom på lovgivningen vedrørende overvågning af medarbejdere og privatpersoner, hvilket der er yderligere beskrevet i afsnittene neden for.

Overvågning - regler og lovgivning til privat

For private boligejere er det lovligt at overvåge på egen grund. Lovgivningen siger, at det er tilladt at overvåge udendørs så længe kameravinklen ikke berører eksempelvis fortovet. Det skyldes, at det for private ikke er tilladt at opsætte overvågningskamera, der optager eller filmer på en gade eller vej. Der er derfor tale om en lovovertrædelse, hvis der overvåges på offentlige arealer, der ikke vedrører egen grund.

For private er reglerne kortfattet således, at du må overvåge din egen grund og bolig, men ikke offentlige arealer som eksempelvis gaden, fortov og vejen. Herudover skal du være opmærksom på, at hvis der kommer personer i hjemmet som eksempelvis en barnepige eller rengøringshjælp, skal disse give samtykke til videooptagelser. Det er dog ikke nødvendigt for privatpersoner at skilte med videoovervågning på egen grund, fordi der skal sker færdsel på almindelige vilkår på området.

Overvågning - regler erhverv

Der gælder som virksomheder, at de må videoovervåge på egen grund lige såvel som det gør sig gældende inden for den private lovgivning. På samme måde må der umiddelbart ikke overvåges på gade og vej. Det er dog anderledes i forhold til, at der ved erhvervsmæssig brug forekommer en række undtagelser, der kan tillade overvågning af din butiksfacade eller indgangsparti. Undtagelserne for erhverv gælder blandt andet, at der må overvåges på tankstationer, fabriksområder og butikscentre. Dette er dog kun gældende for vedkommende, der har rådighed over området.

Det samme gør sig gældende for hæveautomater, vekselautomater og pengetransportbiler, hvis ejeren eller den person, der har rådighed over automaten eller køretøjet bevilliger det. Videoovervågning på et kasino, hotel eller restauranter samt butikker, hvor der sker detailsalg må, ifølge lovgivningen, overvåge egne indgange, facader og områder, der er i direkte tilknyttet til virksomheden. Tilladelsen gælder dog kun, hvis videoovervågningen er nødvendig til bekæmpelse af kriminalitet på grunden. Foruden disse undtagelser gælder det også for butikker, at disse har lov til at overvåge egne indgange, facader og indhegninger, hvis billederne fra kameraerne ikke optages eller lagres.

Med hensyn til skiltning af overvågning til erhverv kræves det, at der oplysning om, at der er opsat videoovervågning på arbejdspladsen. Dette kan eksempelvis ske ved at opsætte skilte med videoovervågning. Oplysningen kan ligeledes ske ved en skriftlig underrettelse til de ansatte. Læs mere om regler for videoovervågning af personale neden for.

Regler for overvågning af ansatte

Ansatte i en virksomhed har krav på at vide, hvis de bliver overvåget på arbejdspladsen. Det vil dog ikke være et lovkrav at opsætte overvågningsskilte, men blot at alle implicerede medarbejdere informeres om at opsætte videoovervågning. I princippet må der gerne opsættes skjult overvågning, der overvåger de ansatte. Dog kræves det, at de ansatte er underrettet om, at de bliver overvåget.

Vi oplever ofte, at virksomhedsejere eller ledere ønsker at overvåge deres personale som konsekvens af tyveri på arbejdspladsen. Derfor ønskes det ofte, at videoovervågningen foretages skjult således de ansatte kan opdages på fersk gerning. Lovgivningen kræver dog, at der underrettes om videoovervågning i lokalerne, hvorfor en skiltning eller information til personalet er nødvendigt.Virksomheden er derfor nødt til at overholde de angivne regler for videoovervågning på arbejdspladsen, der er udarbejdet af Datatilsynet, da overtrædelse heraf kan koste bøder. Dette er både gældende, hvis der sker en overtrædelse af optagelser på offentlige grund eller ved en manglende information om, at der videoovervåges på eksempelvis arbejdspladsen.

Spionkamera

Hos CC-Trading er vi glade for, at mange af vores kunder har fået øjnene op for fordelene ved et spionkamera. Et spionkamera er nemlig ikke kun forbeholdt lyssky affærer eller hemmelige agenter i spionfilm. Et spionkamera kan være et effektivt våben imod tyveri og røveri. Vi har et stort udvalg af forskellige spionkameraer, der kan øge sikkerheden i dit hjem eller på din arbejdsplads.

Mulighederne med et spionkamera er mange, og da du kan finde et spionkamera i form af en kuglepen, en knage, et vækkeur eller et armbåndsur, kan du sikre dit hjem, dig selv eller din virksomhed på mange måder.

Dummy kamera

Et dummy kamera er et falsk overvågningskamera, der kan virke afskrækkende over indbruds- eller butikstyven. Et dummy kamera fra CC-Trading ligner til forveksling et overvågningskamera, men det er ikke tilsluttet og kan ikke optage. Det er derfor også væsentligt billigere end almindeligt overvågningskamera.Det kan være særligt nyttigt at anvende et dummy kamera sammen med et komplet overvågningssystem, da blandingen mellem ægte og uægte overvågningskameraer afskrækker og forebygger – men skulle uheldet være ude, har du beviserne på hånden. Hvis du planlægger kun at opsætte dummy kameraer anbefaler vi, at du også opsætter et overvågningsklistermærke til døren eller vinduet. På denne måde gør du endnu mere opmærksom på videoovervågning overfor tyven, og det kan være tungen på vægtskålen i forbindelse med indbrud.Har du spørgsmål til vores udvalg af overvågningsudstyr –eller mangler du svar på dine spørgsmål – så skal du være mere end velkommen til at kontakte os.

Video-overvågningsguide

Vi har sammensat en videoovervågnings-guide til dig, der ønsker en hurtig indføring i området. Du er naturligvis velkommen til at kontakte os med øvrige spørgsmål om overvågning.


Se video overvågningsguide